fredag 13. januar 2012

Stillben på stua

Sett saman nye kupp med gamle skatter og skap eit koseleg stillben. Her fins ingen regler og alt passar saman på ein finurleg måte. Nokre gode tips kan vere å setje saman ein gruppe av ting som har lik farge eller materiale som til dømes ulike ting i glas eller tre. Plasser dei midt på spisebordet, i vinduskarmen eller på eit fint fat. Her er nokre av våre påfunn.


                                                     
Ein rimeleg måte å fornye heimen på...

Melkeglass på ny plass

Husker du disse melkeglassene? Vi drakk vår frokostmelk fra disse i vår barndom. I et kreativt øyeblikk kom vi på at vanlige melkeglass kunne være fine lysholdere, og dersom vi kunne finne et av denne gode gamle sorten, ville de både gi fint lys og bringe frem gode minner. Desperat ringte vi våre mødre for å spørre om de fortsatt stod hjemme i skapet, uten hell. Heldigvis fant en av mødrene et enslig glass lagt inne i et skap på arbeidsplassen sin, og tok det med til oss. Det ble jubel i stuen. Hurra for små gleder!

tirsdag 10. januar 2012

Gryteunderlag i kulevis

Vi lot oss inspirere av Boligpluss Nr.01 Januar 2012, og laget disse fine gryteunderlagene. De er laget av ståltråd og trekuler fra Panduro, i to ulike størrelser. De får ligge fremme hele tiden, da de er både nyttige og dekorative. Funderer på om de skal få påskrevet artige uttrykk etterhvert.


Bildecollage ein søndagsettermiddag

Eit hendig råd for oss med mange fine småbilder, men med lite plass å sette dei på. Bildecollage. Det kan vere frykteleg vanskeleg å henge opp bilder i et mønster der ein til einkvar tid skal telle centimeter og millimeter, så vi kom på denne ideen.
Legg på bilda i ønska mønster. Tegn rundt bilderamma, snu bildet og mål med linjal  der spikeren må vere i forhold til opphenget bak på ramma, og merk deretter av på tegninga.  Skriv kva slags bildet som skal vere kvar. Dette aktuelle bilde blei kalla "hund+koffert".
Fest plakaten på veggen der du ønsker bildecollagen. Slå i stifter/spiker på dei merkede
spikerplassene. Lirk av plakaten. 
Heng opp bildene på spikrene. Bruk tegningen som mal. Det kan gjerast små justeringar ved å banke spikrene opp, ned
eller til sidene. 

søndag 8. januar 2012

Den første ideen

To nyutdanna sjukepleiarar hadde plutseleg ikkje fleire fagbøker å lese og trengte noko å fylle tida med. Og då vart det blogg. Som alle andre. I tillegg kjøpte dei seg leiligheter tett i tett (ca 146 skritt frå dør til dør) som trengte oppussing. Lite penger og ønske om noko unikt og eineståande har gjort at vi må ta fram snekkerbeltet og finne smarte og kreative løysningar, og forsøke å bruke ting på ein ny måte.

Vi håper nokre av våre løysningar kan gi inspirasjon til andre. Velkommen!