onsdag 1. februar 2012

Fristelser og atter fristelser


Vi lar oss inspirere av kremmerhuset atter en gang. Vi håper å kunne gjenskape stilen med de tingene vi allerede har. Kjenner vi oss selv rett, blir det nok lagt igjen noen kroner hos kremmeren i vår, men ofte er det nok å kjøpe en stilsterk gjenstand for å skape stilen. 


Nysgjerrig lampe for Kr 499


Insekt i sikte Kr 49

Etnisk tøffing for Kr 1199


                     Friske mønstre for kr 269
                               som krem for øyet Kr 239

Kjekk krakk for korte kropper


Dette vidunderet fra IKEA er en kjær venn av oss. Både praktisk og veldig fin å se på. I andre blogger har vi sett at den er blitt en del av interiøret ved at den har fått på seg både maling eller tapetrester i fine mønstre og farger. Tripp trapp, tripp trapp..


Koster en slikk og ingenting. Kun kr 98 hos IKEA, vel!

tirsdag 31. januar 2012

Til bladene for boligboost

Vi leter alltid etter nye og spennende boligblogger for inspirasjon. Og det er så mye fint! Se noen av våre favoritter til høyre. Å lese blogger er som å ha uendelig med gratis interiørblader rett inn i stua. Og er du heldig, finner du en blogger med lik stil og smak som deg selv. 
Noen ganger er det allikevel godt å sette seg ned med et ferskt interiørblad, og legge vekk datamaskinen. Det er noe eget med å bla ivrig gjennom sidene med en varm kaffikopp i hånden. Vi sørger alltid for å kjøpe ulike blader slik at vi kan byttelåne innimellom.

Putte, sette, fikse, mikse.

Malingen er tørket og møblene er kommet tilbake på plass. Lamper er skrudd opp og litt etter litt får veggene pynt.


Oppussingen av rommet har ikke kostet stort. Pute med grafisk trykk og lampe fra IKEA er kjøpt nytt. Drøy kr 200 tilsammen. Saueskinnet er kjøpt hos IKEA tidligere, det samme gjelder arkivboksene over sengen. 

mandag 30. januar 2012

Hjemmelaget og vel så det..

Glutenfri baking. En må unne seg litt i hverdagen. Fatet og sølvkoppene er arvet.

Skapdør får ny og trendy drakt


Tavlemaling! Skapdørene ble veldig bleke og stygge etter at rommet ble malt, så de måtte absolutt få et strøk med maling. Siden rommet ble så lyst, tenkte vi at det skulle få noen dristige kontraster. Tavlemaling gir dobbel glede! Døren ble både svart og dristig, samtidig som de kan fornyes daglig med fine tegninger fra fargerikt kritt. Knott fra Åhlens. Både Indiska og Kremmerhuset har mange fine og rimelige knotter.


Knotter byttes lett ut dersom en skulle bli lei. Bytt f.eks med noen du har i et annet rom.Hvit komfort i nytt rom

Malingen gikk kjempe fort. Kjekt når en kan male strøk nr. 2 allerede etter 2 timer. For den som måtte lure, har vi brukt fargen "Hvit komfort" på tre vegger og "Hvit lin" på veggen med vindu. Begge fargene er nokså kalde.Med skyggen fra lyset kan en nesten ikke se at veggene har to ulike farger. Men det har de! Er blitt litt lei av at  fondveggen skal stå i kraftig kontrast til de andre veggene i rommet. Dette har vi allerede i et annet rom. Så da ville vi prøve denne varianten. 

søndag 29. januar 2012

Kram til kremmerhuset

Nå er det kommet masse fint i butikkene til kremmerhuset. Denne butikken er obligatorisk stopp på enhver bytur. Her har vi mikset nytt og gammelt. Som nevnt har vi to noe ulik stil. Den ene av oss skulle gjerne bodd i et hus adressert "Kremmerhuset".


Den mørke puten er kjøpt på salg hos kremmerhuset, puten med paljetter er fått i gave for noen år siden. Saueskinnet er fra IKEA og den mønstrete puten er nyhet hos kremmerhuset i disse tider. Hent inspirasjon fra bloggen deres http://kremmerhusbloggen.blogspot.com/.
Det gjør vi!

Klart vi kan!

Ja, nå skulle byggmester Bob sett oss. Utstyret er på plass, så da kan damene begynne å jobbe. Håper rommet er ferdig på 123. Vannbasert maling er lett å vaske av rullene og penslene, og kan brukes flere ganger. Skal du male neste strøk allerede etter 2 timer, kan du pakke penslene og rullene i plastposer som du klemmer all luften ut av.
Da slipper du å vaske de så ofte.